Президентът разбуни духовете с изказването си

Президентът разбуни духовете с изказването си

Изказването на Плевнелиев в парламента разбуди духовете сред депутатите

340
0
СПОДЕЛИ

В изказването си от парламентарната трибуна Плевнелиев заяви, че ще упражни конституционното си право и ще предизвика национален референдум по изборното законодателство.

Президентът добави, че има съгласие референдумът да се състои едновременно с местните избори и призова да се работи по това.

Думите на президента от парламентарната трибуна предизвикаха бурни реакции сред депутатите.

Лидерът на БСП Михаил Миков каза, че президентът се заблуждава, че има консенсус за провеждане на референдум съвместно в местните избори.

Радан Кънев от Реформаторите обяви, че неговата партия не е подписвала нищо за този референдум. „Пред мен този въпрос не стои. Когато си сложа подписа под нещо, значи  съм си го сложил. Това ще се случи на местните избори”, каза Кънев.

Оценката за изказването на президента на ПГ на ДПС, че не са чули нищо съществено и според тях нищо няма да се промени.

„При изказването на президента трябваше да имаме уважението към президентската институция, недопустимо е това, което видяхме от ляво като неуважение. Дали ни харесва президента или не, трябва да се съобразим с това, което имаме като президентска институция”, това каза  Цветан Василев от ГЕРБ.

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273