Бойко Борисов: Заводът в Яна ще намали сметките за топло

Бойко Борисов: Заводът в Яна ще намали сметките за топло

Заводът в Яна ще намали сметките за топло на много потребители

454
0
СПОДЕЛИ

Аз съм напълно уверен, че след като бъде построен и пуснат в експлоатация заводът за механично – биологично третиране на боклука край село Яна, това ще се отрази на сметките за топло на близо 400 000 домакинства, каза премиерът Борисов по време на посещението си в завода.

„Специално дойдох да видя завода, защото имаме история с него. Такива конспиративни мероприятия бяха правени за този завод, така бяха подлъгвани софиянци, квартал по квартал, пачка след пачка, протест след протест само да няма завод”, коментира Борисов пред „Фокус”.

По време на посещението си в село Яна, за да инспектира на какъв етап е строежът на завода, Бойко Борисов изказа благодарност на кмета на район „Кремиковци”.

„Той помогна много, за да стигнем до ума на софиянци и да видят, че най-добрата техника ще обслужва завода. Да видят, че 30 – 40 хиляди домакинства от тези 180 тона, които ще се преработват тук, ще понижат цената на топлоенергията”.

На проверката на строителството на завода, освен Бойко Борисов присъстваха още вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, зам.-кметът по бюджет и финанси Дончо Балабанов и други.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273