ЦЕРБ спешно ремонтира аварирал турбогенератор в ТЕЦ Разград

ЦЕРБ спешно ремонтира аварирал турбогенератор в ТЕЦ Разград

1187
0
СПОДЕЛИ

ЦЕНТРАЛНА ЕНЕРГОРЕМОНТНА БАЗА ЕАД (ЦЕРБ) извърши спешен ремонт на авариралия турбогенератор е разградската ТЕЦ. За 30 дни, повредата бе отстранена, което предотврати на предприятието сериозни щети върху оборудването и непредвидени финансови загуби. Това е и линията на компанията, която често инж. Димитър Белелиев като председател на Съвета на директорите на ЦЕРБ е имал възможност да изказва.

 

Спешната намеса в основната базова мощност в производството на топлинна и ел. енергия на централата бе ключът към успешния ремонт и възможността предприятието да не спира производствения процес. В тези ключови 30 дни, беше сменена намотката на турбогенератора, статорът бе почистен със сух лед, последствие той бе инсталиран отново и разбира се бе поставен на изпитание и проба.

 

Все пак това бе мощен турбогенератор ( реномирана марка AVK – произведен 2008 г. от концерна Cummins с мощност 4000 kVA киловолт-ампери), чиято повреда изпита професионализма на ЦЕРБ, която за пореден път доказа, че освен необходимото оборудване, притежава и качествата да извършва толкова сложни и трудоемки ремонти в областта на енергетиката в България.

 

Топлофикация – Разград” ЕАД е създадена през 1976 г. и е едно от 15-те топлофикационни дружества в България, които се занимават с производство на топлинна и електрическа енергия.

 

Димитър Белелиев e pредседател на Съвета на директорите на “ЦЕНТРАЛНА ЕНЕРГОРЕМОНТНА БАЗА” ЕАД (ЦЕРБ ЕАД)

 

ЦЕРБ е най-старото и най-голямо предприятие за енергийни ремонти у нас. Създадено е през 1948 г., а през 2001 е приватизирано. Специализира в производство, диагностика, поддръжка и ремонт на въртящи се електрически машини и трансформатори, вибродиагностика и балансиране, превоз на тежки извънгабаритни товари. Над 70% от дейността на компанията е в чужбина.

 

Източник: toplo-razgrad.com  


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273