Какво наричаме конвекторни печки?

Какво наричаме конвекторни печки?

2460
0
СПОДЕЛИ

Все повече хора избират конвекторни печки, за своите нужди на отопление. Този тип отоплителни уреди затоплят въздуха, като създават поток от топла въздушна маса, който циркулира в помещението. Въздухът се затопля преминавайки през нагрятата повърхност на конвектор.

Различните конвекторни печки използват различни механизми на работа. Някои затоплят, като използват естественото движение на въздуха, докато други използват вентилатори, за да засилят потока на въздух, който преминава през печката.

Повечето уреди функционират, използвайки електричество, но не са голяма рядкост печките, които използват пропан-бутан или природна газ. Този тип продукти са подходящи за икономично, но все пак бързо затопляне на помещението.

Определено това е една много добра алтернатива на масовите духалки, които акумулират сериозни сметки. Спестете пари, като ги подмените с конвектори. Налични са наистина бюджетни решение, които не изискват сериозна начална инвестиция.

Как работят конвекторите?

Цялата система, на която се базира операцията е процесът конвекция. Принципът разчита на това, че топлината винаги се издига. Когато печката загрява въздуха около себе си, той се издига към тавана. Студеният въздух се спуска към пода, където бива затоплен отново. Така се получава един процес на циркулация, който е много ефективен. Конвекцията се използва и при печките за готвене.

Колко бързо затоплят тези конвекторни печки?

Определено ще се зарадвате, когато разберете, че се справят доста по-добре от останалите печки за отопление, работещи на друг принцип. Според модела на уреда е възможно да се затоплят доста големи помещения. По отношение на сигурността, определено няма повишен риск. Единственото, което трябва е да пазите конвектора да не бъде покриван с дрехи или нещо друго. С няколко думи, ако искате да разполагат с безопасен, бърз и изгоден метод за отопление, това е начинът.

Конвектор с или без вентилатор?

В повечето случаи, конвекторите разполагат с вентилатор, който при включване помага на въздушните потоци да циркулират по-бързо. Вентилаторът засмуква въздух от едната страна, той се затопля и в последствие се избутва в стаята. Това допълнително ускорява процеса на затопляне, с цената на малко по-високи нива на шум.

Разбира се, налични са и конвекторни печки, които не разполагат с вентилатор. Нашият съвет е да си купите такава, оборудвана с такъв, тъй като той може да бъде спиран и пускан.

От какво се правят конвекторите?

Двата главни типа елементи, които се използват за отопление в тези печки са бобини и панели. Панелните печки най-често се монтират на стената, докато другите модели могат да бъдат разполагани свободно на земята, от където да отопляват.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273