Интригуващи факти за парфюмите

Интригуващи факти за парфюмите

2024
0
СПОДЕЛИ

Предполагаме, че всеки от вас има поне едно шишенце с аромат на масичката си. Преди всяко излизане или поне преди повечето излизания използвате аромата от това шишенце. Може да сте от хората, които имат повече от един оригинален парфюм на масичката си. Такива хора има много. Причината за това да си купите повече от един висококачествен парфюм е факта, че те са изключително разнообразни на аромат и с тях човек може да се изразява свободно. Чрез парфюмите можете да подчертаете своята идентичност и стил. Но знаете ли, че това не винаги е било така?

В миналото например парфюмите са се използвали за прикриване на лошите телесни миризми. Парфюмите стъпили за постоянно на пазара по време на ренесанса в Европа, като по това време аристократите не смеели да си вземат баня от страх, че това може да е пагубно за тях. Поради тази причина те се нуждаели от парфюми за да прикриват телесните си миризми. За един от първите съвременни и оригинални парфюми се счита “Hungary Water”. Освен да се пръска по тялото той трябвало и да се приема през устата. Смятало се, че така той засилва ефекта си.

А знаете ли, че колкото и различни парфюми да си купувате с цел да сте различни и да се откроявате от приятелките си например, всеки парфюм ухае по различен начин върху кожата на различните хора. Това се дължи на различните хормони и влажност на кожата. Интересен факт също така е, че колкото и голямо разнообразие от дамски парфюми и мъжки парфюми да има, поне 30% от дамите по света използват мъжки парфюми. На тях им допадат ароматите направени за мъже и те предпочитат да си вземат оригинален мъжки парфюм пред дамски такъв.

Парфюмите през годините са се обогатили с аромати от цял свят, а за най-големи производители на парфюми се считат Франция и Италия, като благоуханните аромати носят в хазната на всяка една от тези страни милиони всяка година


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273