Дядо Добри е скрит в манастир

Дядо Добри е скрит в манастир

Той е познат сред хората и като ,,живия светец''

1443
0
СПОДЕЛИ

След като заживя в манастир, 101-годишният жив светец от Байлово се е отдал на пост и молитви в света обител близо до София. Там той има своя собствена стая в Божия храм, като църковни служители се грижат за неговия уют, топлина и спокойствие.

Въпросната новина беше потвърдена и от самия игумен на манастира, който е приютил добродетеля.

“Ако исках, можех да го разглася, още като дойде в манастира, но най-важното е спокойствието за дядо Добри, да е жив и здрав и да няма тълпи от хора, които да го притесняват. Знаете, че той не обича медийните шумотевици, а смирението и отдаването на Бог”, сподели Божият служител.

Той заяви, че таченият и уважаван навред столетник е в добро здраве, като досега не е пропускал нито една литургия и често шета из двора на обителта със свещичка в ръка.

“Тук не събира пари в пластмасова чашка като в “Св. Александър Невски”, а е в манастира заради вярата и смирението. Смятам също, че той е приключил вече периода с пътуването до храм-паметника в столицата. изпросването на пари в предверието и даряването на обителта”, подчерта игуменът.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273