Дефект в матрицата за лаптоп

Дефект в матрицата за лаптоп

1614
0
СПОДЕЛИ

Лаптопите се развалят или във времето показват фабрични дефекти. Един от най-скъпо струващите фабрични дефекти е подмяната на матрицата за лаптоп.

За жалост, матрицата за лаптоп не подлежи на ремонтна дейност. Тя просто се изхвърля и на нейно място се слага нова (или втора употреба). Защо се „чупят” матриците за лаптоп?

Като цяло те са фини елементи, които не търпят физическа намеса – като удар, механична повреда и други. Дори едно по-силно затваряне на капака на лаптопа може да повреди матрицата за лаптоп. Може и производствено да е повредена. Този вариант също се среща често. Това означава, че дори и без удар или изпускане на машината, може да забележите развалени пиксели или неработещ добре лентов кабел. Този вариант специалистите наричат фабрично повредена матрица за лаптоп, ремонт отново не може да бъде направен.

Как да намерите изгоден вариант за смяна на матрица за лаптоп? Като се обърнете към фирма, която може да Ви предложи два варианта – смяна с нов и с втора употреба. И двата варианта предлагат гаранция, на услугата, така че каквото и да изберете няма да сгрешите. Разбира се, втора употреба матрица за лаптоп е по-евтиния модел.

Цените на самата услуга варират в зависимост от това, дали матрицата за лаптоп е Ваша или е на сервизната фирма. Ако е Ваша – подмяната ще ви струва около 25 – 30лева, ако е на сервизна фирмата около 10 – 15лв.

Каквото и да изберете, не берете грижи за нищо. Фирмата ще Ви осигури гаранция. Може да получите и допълнителна услуга, като диагностика на машината и това на свръх преференциална цена. Потърсете информация и се ориентирайте в офертите и услугите.

Един от най-икономичните варианти за работа с подобни сервизни фирми е да изберете техните пакетни цени. Това означава да сключите договор за сервиз за половин или една година и всичко, което се налага по вашият компютър да бъде поето от фирмата.

Този модел на работа е много удобен и рентабилен, особено когато говорим за офис с повече от един – два лаптопа. Така няма да Ви се налага да плащате на парче, а ще използвате гъвкавите условия, които фирмата, с която имате договор Ви е предложила.

Много често, практиката показва, че една от най-честите консултации с професионалисти се осъществява онлайн или по телефон. Тази услуга е включена в абонамента. Бъдете прагматични и се подсигурете, дано не Ви се налага подмяна на матрица за лаптоп, но дори и това да се случи, имайте на линия сервиз, към който да се обърнете.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273