Русенският съдия хванат с подкуп остава в ареста

Русенският съдия хванат с подкуп остава в ареста

Арестуваният в Русе съдия Николай Стефанов остава в ареста.

395
0
СПОДЕЛИ

Арестуваният в Русе съдия Николай Стефанов остава в ареста. Това решение взе Софийски градски съд след дълги затруднения по време на заседанието. Има изградено предположение, че той е поискал подкуп от 1000 лв., за да одобри споразумение по наказателно дело, при което да омекоти наказание към непълнолетни престъпници.

Това останаха предположения и реално няма доказателства обаче, че той е получил пари, защото такива не са открити в него. След уговорката за подкупа, съдията няколко пъти е търсил по телефона адвокат Свилен Стефанов, за да се разберат кога да му ги даде.

Има свидетелски показания и на колега на Свилен Стефанов, който твърди, че съдията е търсил и него за уреждане на уговорените 1000 лв. Съдът прецени, че има опасност съдия Николай Стефанов да се укрие или да повлияе на свидетеля и е оставен в съда за постоянно.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273