Полицията в Търговище започна акция срещу телефонните измамници

Полицията в Търговище започна акция срещу телефонните измамници

Телефонните измамници стават все по-умели и хитри, а техни жертви са предимно възрастни хора, които в паниката си, че техен близък е пострадал забравят да помислят и си дават парите на непознати. От началото на тази година само в Търговище телефонната мафия е ограбила пенсионери с над 28 000 лв. Именно заради зачестилите измами в областта, полицията е започнала акция срещу престъпниците.

432
0
СПОДЕЛИ

Телефонните измамници стават все по-умели и хитри, а техни жертви са предимно възрастни хора, които в паниката си, че техен близък е пострадал забравят да помислят и си дават парите на непознати. От началото на тази година само в Търговище телефонната мафия е ограбила пенсионери с над 28 000 лв. Именно заради зачестилите измами в областта, полицията е започнала акция срещу престъпниците.

Най-голямата сума взета от възрастен мъж в Търговище е 8000 лева. Потърпевш е 65-годишен мъж, който се разделил с парите след обаждане на стационарния си телефон от фалшив представител на Здравната каса.

Има разбира се и късметлии, които се усещат на време какво се случва. Така късметът е бил на страната на 83-годишната Елена от търговишкото село Лиляк, защото тя прекъснала разговора и веднага се обадила на сина си, защото получила новината, че е пострадал.

“Обадиха ми се, че синът е катастрофирал и трябва да дам 3000 лв. Аз се паникьосах най-напред, но след това рекох, че нямам толкова пари”, казва пред БНТ Елена.

Кампанията на полицията включва разлепване на плакати по пенсионерски клубове, магазини, пощенски станции. Според тях само така повече хора ще се информират и ще имат едно на ум при такова обаждане и няма да изпадат в паника. Униформените разнасят на ръка и листовки.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273