Митнически пункт Малко търново залови скрити 132 000 турски лири

Митнически пункт Малко търново залови скрити 132 000 турски лири

Митническите служители на митнически пункт Малко Търново иззеха недекларирани 132 000 турски лири след рутинна проверка. Те били, укрити в седалка на пътнически микробус, като пътниците заявили преди проверката, че нямат нищо за деклариране. Микробусът с турска регистрация е пътувал от Турция за България.

409
0
СПОДЕЛИ

Митническите служители на митнически пункт Малко Търново иззеха недекларирани 132 000 турски лири след рутинна проверка. Те били, укрити в седалка на пътнически микробус, като пътниците заявили преди проверката, че нямат нищо за деклариране. Микробусът с турска регистрация е пътувал от Турция за България.

При извършената митническа проверка инспекторите откриват, че във фабричните кухини на една от пътническите седалки в микробуса са натъпкани две найлонови торби с пачки турски лири.

Установено е, че валутата е собственост на шофьора на микробуса, който е турски гражданин. Срещу него е образувано до съдебно производство по чл. 251 ал. 1 от НК. Иззетата сума в български пари е приблизително 92 хиляди лева, в момента е задържана и предстои да бъде отнета в полза на държавата.

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273