Международна престъпна група занимаваща се с антики с участието на българи беше...

Международна престъпна група занимаваща се с антики с участието на българи беше разбита

ДАНС извършва мащабна акция срещу групировка занимаваща се с търговия на антики, като са намерени много ценни антики, както и металдетектори и уреди за почистване на намерените артефакти.

476
0
СПОДЕЛИ

Международна групировка с участието на българи за търговия с антики е разбита при обширна акция на ДАНС, съобщават от агенцията.

Направени са обиски в 11 града в България, като на този етап не се съобщават имената на задържаните. От ДАНС съобщават, че в периода 26.11.2014 г. – 26.01.2015 г. са проведени две мащабни акции за противодействие на незаконния трафик на антики.

При извършените обиски на 36 адреса, са открити и иззети над 2000 антични и средновековни предмети и монети от различни епохи. Съобщават се някои от намерените предмети – рядко тракийско нападателно въоръжение, украса за конска амуниция, цели антични съдове от бронз и благороден метал, различни по вид накити – гривни и обеци, пръстени със скъпоценни и полускъпоценни камъни, конска амуниция, фигури от бронз и керамика на хора и животни, редки стари печати, комплекти антични хирургически инструменти, християнски кръстове, старинни икони.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273