Задържаният съдия от Русе беше освободен срещу 1000 лева гаранция

Задържаният съдия от Русе беше освободен срещу 1000 лева гаранция

Софийският апелативен съд взе решение да освободи срещу парична гаранция от 1000 лева Николай Стефанов.

358
0
СПОДЕЛИ

Софийският апелативен съд взе решение да освободи срещу парична гаранция от 1000 лева Николай Стефанов. Съдията беше обвинен, че е поискал подкуп и беше задържан при акция на ДАНС на 14 февруари.

Според съда от събраните до момента доказателства може да се направи само предположение за искане на подкуп от страна на Стефанов, което не доказва неговата вина или участие в искане на подкуп. Именно липсата на улики помогна на съда да реши той да бъде освободен срещу гаранция.

Самото основание, че е поискал и получил подкуп не беше доказано, защото по време на акцията на полицаите парите за подкупа са били в Свилен Стефанов, който е адвокат от Русе и е основен свидетел по делото. Според съда няма никакви основания съдията да извърши престъпление, или да се укрие от правосъдието и за това е пуснат под гаранция.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273