Вижте сумата, срещу която мигранти си купуват българско гражданство

Вижте сумата, срещу която мигранти си купуват българско гражданство

Те намират своите посредници най вече в района на столичния булевард „Мария Луиза“

1314
0
СПОДЕЛИ

Мигранти броят по 10 хил. лв., за да се превърнат в български граждани. Те намират своите посредници най вече в района на столичния булевард „Мария Луиза“, където има най-голяма концентрация на вече получили разрешение за пребиваване в страната ни бежанци.

Първата част от изискванията е чужденецът да получи разрешение да пребивава постоянно на територията на страната от МВР. След три години той може да подаде молба за натурализация в Министерството на правосъдието и да придобие българско гражданство, което му отваря вратите на ЕС. За целта обаче трябва да отговаря на няколко условия. Улеснение представлява и сключването на брак с българка. Тогава документите са му почти гарантирани.

Поради тази причина в района на женския пазар вече е започнала и търговия с булки за новопристигналите бежанци, искащи да получат наше гражданство. Посредниците подсигуряват жени от ромски произход, които имат лични карти. Ако мигрантът се съгласи да брои 10 хил. лева, част от парите отиват за ромката, която ще се венчае за него. Според информация от араби, живеещи у нас, циганката прибира не повече от 1000 лева. Останалите пари отиват за посредника. С тях той трябва да подготви документите и да „почерпи“, където е нужно.

„Има един мъж на име Али, който прибира парите. Той има магазинче на ул. „Цар Симеон“. Познаваме го от години. Помага на цялата арабска общност. Явно е решил да изкара някой лев от тази помощ. При него отиват каналджиите, които му докарват клиентите“, обясни мюсюлманин от същата улица.

Много бежанци избират да раждат децата си в България. По този начин те моментално получават наше гражданство. А когато пък детето притежава документи, неговите родители също по-лесно могат да се доберат до така желания паспорт на Република България. Очакванията са през 2017 година по тази схема да има поне 1000 нови българчета от сирийски и афганистански произход.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273