Родилка почина след секцио в Добрич

Родилка почина след секцио в Добрич

Нов случай на смърт след раждане

2207
0
СПОДЕЛИ

Жената е на 26 години, майка на три деца.

Вчера около 17.30 часа в болницата в Добрич по спешност постъпва родилка на която е дошъл термина. Скоро след приемането й е направено секцио, което протича нормално. Това е било третото раждане на жената.

Тя е била настанена в Интензивно отделение за да се възстанови. Детето е на системи след раждането, но е с нормално тегло над 3 килограма и без опасност за живота.

Вечерта родилката започва да се оплаква от задушаване и болки в гърдите, лекарите са направили опити да я спасят, но в 1.11 часа констатират смъртта й.

Белодробна емболия е хипотетичната причина за смъртта, но тя може да се потвърди или оспори след приключване на полицейското разследване по случая.

Пет дни по-рано на 15 май друга родилка на 29 години почина в частна болница в София след секцио с първото й дете. Причината за смъртта беше масивна белодробна тромбоемболия.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273