Обещали на затрупаните работници по 5 лв на час, ако влязат да...

Обещали на затрупаните работници по 5 лв на час, ако влязат да режат желязо

Нито един от затрупаните работници нямал трудов договор.

852
0
СПОДЕЛИ

Работниците, които снощи бяха затрупани от срутилия се хотел „Виктория” във Варна били наети за 5 лв. на час, за да влязат в хотела да режат арматурно желязо.

Това каза пред „Дарик” колега на затрупаните работници.

По думите му, вчера на обекта е дошъл господин, който те познавали като господин Георгиев, който им обещал по 5 лв. на час, ако останат след работа да режат арматурно желязо. Георгиев е представител на фирмата, наета за събарянето на хотела.

Георгиев казал на работниците, че след като срежат желязото имат 15 минути, за да излязат преди да се срути хотела. Той обаче се срутил много по – рано и бригадата от 5 души била затрупана.

От петимата работници само един успял да излезе, преди да се случи трагедията. Веднага след като хотела се срутил Георгиев избягал.

Издирването на затрупаните работници продължава и в момента, като на мястото работят два багера, термокамери и куче на БЧК.

След инцидента стана ясно, че нито един от работниците няма трудов договор.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273