Двама английски туристи ще бъдат спасени от хеликоптер в Банско

Двама английски туристи ще бъдат спасени от хеликоптер в Банско

Днес около 14 часа днес е подаден сигнал на планинските спасители за двама английски туристи, които са пострадали в Банско, като единият е със счупен крак.

473
0
СПОДЕЛИ

Днес около 14 часа днес е подаден сигнал на планинските спасители за двама английски туристи, които са пострадали в Банско, като единият е със счупен крак.

Те са пострадали отново в местността “Демянишка поляна”, където преди няколко дни друг английски гражданин беше изваден с лебедка, защото беше заседнал между скалите.

Планинските служители са поискали съдействие от пилотите на хеликоптера на застраховка „Активна грижа“ и „Лев Инс“. Тяхната помощ е нужна, защото пострадалите са на трудно достъпно място и така до тях ще се достигне по-бързо и лесно по въздух.

Очаква се днес спасител от въздушната линейка да бъде спуснат с лебедка над мястото където са английските туристи, за да се погрижи за тях и да осигури тяхното изтегляне до хеликоптера.

Двамата английски туристи, мъж и жена, са се спускали по писта номер 1 – 1А в Банско, като единия е скиор, а другия сноубордист.  Жената е с травма на ръката, а мъжът е в съзнание и адекватен.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273