Тази година мартениците станаха 10 пъти по-скъпи

Тази година мартениците станаха 10 пъти по-скъпи

Тази година мартениците са 10 пъти по-скъпи от миналата година.

1302
0
СПОДЕЛИ

Мартеничките тази година са рекордно скъпи, като според статистиката са 10 пъти по-скъпи в сравнение с миналата година, пише „Телеграф”.

С наближаването на месец март пазарът вече е залят от мартенички, като изборът с всяка година става все по-голя, но търговците по пазарите много надуват цените.

Според председателят на КНСБ Пламен Димитров независимо дали са изработени в България или са внос от Китай, те са правени от хора през нощта и техните права не са защитени.

И тази година най-евтините са мартеничките, идващи от Китай. На едро те вървят от 5 до 50 стотинки, но крайната им цена е 10 пъти по-голяма или с 50 стотинки на горе. Съобщава се, че тези завишени цени не са реални, защото наем за сергия излиза по 9 лева на ден, така и това не е обяснение.

За да се плати наема за ден е необходимо да бъдат продадени 180 мартенички от най-евтините, пресмятат експерти. Хората въртящи бизнес с мартеници твърдят, че българина купува от най-евтините модели около 50 стотинки, освен тях вървят и детските, които са около 2 лева за брой.

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273