Правила за ремонт на покриви

Правила за ремонт на покриви

77
0
СПОДЕЛИ

За ремонт на покриви трябва да се избира подходящо време –топло, без дъжд и мъгла. Преди започване на ремонта е необходимо да се направи внимателен преглед на покрива, да се огледа носещата конструкция. Работата по ремонта или смяната на конструкцията на покрива се изпълнява по участъци с подготвени всички материали. Разкрития покрив трябва така да се разчита, че до края на работния ден разкрития участък да се покрие с новия материал.

При ремонт на покриви смяната на дървената конструкция се изпълнява в следната последователност:
– преди началото на ремонта се снимат всички монтиране на покрива радиотелевизионни антени, телефонни и други устройства;
– разглобяване на конструкцията се прави след сваляне на керемидите в тази част и се вземат всички необходими мерки за безопасна работа;
– всички изгнили дървени греди и летви се отстраняват, ако има възможност някои да се ползват, то те се заделят;
– всички дървени елементи трябва да са обработени против влага и дървояди;
– размерът на гредите трябва да е като този, който се сменя;
– летвите също трябва да съответстват на старите по размер и да се поставят на разстояние, което да осигури правилното поставяне на покривния материал.

След приключване работата по конструкцията се прави покривното покритие. Обикновено при ремонт на покриви се използват същите материали, които са се ползвали преди ремонта. Разбира се, когато се купуват нови материали на пазара има много нови предложения. За покрива с керемиди могат да се изберат интересни и с голяма трайност керемиди както родно производство, така и вносни.

Особено внимание при ремонт на покриви трябва да се обърне на безопасността при работа. Задължително да се спазват всички изисквания, защото се работи на голяма височина. Да се ползват осигурителни въжета, каски, ръкавици, както и удобни обувки.

Понякога хората се опитват сами да се справят с ремонтиране на покрива, разбира се, става въпрос за къщи. Това обаче е рисковано, ако нямате достатъчно опит за работа на височина. Естествено, трябва да имате и много отговорен помагач, за да разчитате на него.

За ремонт на покриви е препоръчително да се ползват услугите на специализирани фирми. Тези фирми разполагат с необходимото оборудване и инструменти, а работниците са добри професионалисти с опит и знания.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273