Отпушени канали – решен проблем

Отпушени канали – решен проблем

1037
0
СПОДЕЛИ

След продължително ползване на канализацията се появява нужда от нейното почистване. Трябва да се почистят тръбите от образуваните налепи, които в определен момент запушват отвора на тръбите и пропускливостта им намалява.

Има различни начини за отпушване на канали. Всеки начин сам за себе си е ефикасен, но до толкова, колкото е зависимостта от степента и вида на запушването.

Отпушване на канали може да се направи чрез използване на един от следните начини: химичен, хидравличен и механичен.

Химичният начин се ползва преди всичко за профилактика. За целта се използват химични препарати, съобразени с причинителя на замърсяването.

За почистване вътрешността на тръбите от налепите от мазнини, парчета тоалетна хартия, косми, остатъци от храна, а така също и за профилактика могат да се ползват препарати в течно и прахообразно състояние, както и под формата на гранули.

Препаратите са достатъчно ефективни, но при неправилно и не внимателно ползване могат да се получат химически изгаряния.

За предпазване от нежелателни последици е необходимо много добре да се прочете инструкцията за ползване и прилагане на препарата. Задължително да се ползват гумени ръкавици и да се проветрява помещението по време на профилактиката и след това.

Химическите препарати добре решават проблема с почистването на мивките и ваните. Някои от препаратите могат да се ползват със студена вода, а други – с гореща.

Като отчитаме ефективността на препаратите като основно профилактично средство, то при запушени канали, не позволяващи оттичането на водата, е препоръчително да се ползват хидравличния или механичен начин за отпушване на канали.

Много е ефикасно хидравличното почистване на тръбите от мазнини, хранителни отпадъци и всякакви други замърсители. Това почистване може да бъде направено от професионалист от фирмите за почистване на септични ями и отпушване на канали.

На пазара има вече малогабаритна техника за почистване на тръбите. Към самата водоструйка има комплект с накрайници, което позволява да се ползва за почистване на тръбопровода.

Накрайникът се вкарва в канализационната тръба и се подава вода под налягане, така че да се отстранят от тръбите вътрешните отлагания. Напълно се възстановява проводимостта на каналите.

Механичният начин за отпушване на канали е един от най-използваните. В домашни условия широко приложение намира така наречената змия водопроводчик, изработена от метал или пластмаса. Дължината на маркуча зависи от разстоянието, на което може да е образувано запушването.

Както виждате почистването на тръбите не е сложно, важно е да се определи точното място на запушването и правилно да се използват предложените начини.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273