Отпушване на каналите – начини, които може да приложите самостоятелно

Отпушване на каналите – начини, които може да приложите самостоятелно

477
0
СПОДЕЛИ

Не става дума, че такава неприятност, както запушване на каналите, може да се случи само там, където живеят безотговорни хора. Всъщност често се срещат експлоатационни запушвания, т.е. образувани в резултат на нормалното ежедневно ползване на канализацията. Попадащите в тръбите мазнини, отпадъци от храна, песъчинки, коси са способни силно да намалят отвора на тръбите и пропускливостта им.

За да поправим ситуацията е необходимо да направим отпушване на каналите. При не голямо замърсяване да се справим с проблема можем и сами, но в някои случаи, е изгодно да потърсим професионална помощ.

Запушване на каналите – неприятно явление. Водата престава да се оттича, в помещението се появява неприятна миризма. Естествено, такава ситуация не може да се счита за нормална и е нужно веднага да се предприемат действия по отстраняване на авариите.

Трябва да отбележим, че отпушването на каналите може да бъде извършено и професионално. В този случай ще бъде приложена специална техника и специални методи за почистване. Но ако запушването е не голямо, то напълно можете да се справите и със собствени сили с някои от следните домашни начини:

– с вакуум помпа;
– битова химия;
– стоманизиран маркуч.

С използването на ръчната вакуум помпа – обикновен водопроводен инструмент – отпушването на каналите е леко и безопасно. Работата протича така:

– ако в мивката има преливник, то той трябва да се запуши;
– в мивката се събира определено количество вода;
– сега трябва така да поставите вакуум помпата така, че нейната гумена част напълно да покрие отвора на мивката. Някои майстори съветват преди използването на помпата да се намаже нейната гумена част с вазелин, за да се осигури по-добро прилепване.
– Нужно е да се направят няколко енергични движения, движейки ръката нагоре – надолу.
– След завършване на напомпването, рязко се издърпва вакуум помпата от отвора .
– Ако след тези действия водата потече, значи отпушването на каналите е завършено успешно. В противен случай следва да се повторят още 1- 2 пъти предходните действия.

С помощта на ръчната вакуум помпа е невъзможно да се отстранят сериозните запушвания, затова следва да се избере друг метод за отпушване на каналите.

Замърсяването с мазнини в кухненската мивка можем да отстраним с хлябна сода и оцет или със специални средства за битова химия.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273