Отпускат пари за малкия и среден бизнес по ОПИК

Отпускат пари за малкия и среден бизнес по ОПИК

150 млн. лв. ще бъдат насочени към малкия и среден бизнес у нас по новата оперативна програма

511
0
СПОДЕЛИ

Новата ОП „Иновации и конкурентоспособност” ще стартира със 150 млн. лева, това съобщи министърът на икономиката Божидар Лукарски след посещението си в Брюксел.

Средствата по новата оперативната програма ще бъдат насочени към финансиране на проекти за технологична модернизация на малките и средни предприятия.

Най-късно през април ще станат ясни какви са критериите за участие в програмата, както и начините и сроковете  за кандидатстване по ОПИК.

Очаква се през септември да стартира и схема за иновации, за която първоначалния отпускат транш е около 40 млн.лева. По нея мога да вземат участие освен малки и средни фирми, така и големи компании.

Бюджетът, отпуснат от ОПИК е до 2020 година и е на стойност от1,39 млрд. лева. Средствата са разпределени в пет направления- Технологично развитие и иновации, Предприемачество и капацитет за растеж на малки и средни предприятия, Енергийна и ресурсна ефективност на фирмите, Премахване на пречките пред сигурността на доставките на газ, Техническа помощ. От новата оперативна програма ще се възползват 9000 предприятия.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273