Можем да проверим вноските си за втора пенсия онлайн

Можем да проверим вноските си за втора пенсия онлайн

507
0
СПОДЕЛИ

Всеки, който си издаде персонален идентификационен код (ПИК) в НАП може да провери вече и сумата, която агенцията е превела за вноските за втора пенсия.

Както и другите справки, които до сега се правеха с този код и тази справка се извършва онлайн и е напълно безплатна. Единствено трябва да намерите време да отидете до НАП, където да поискате издаването на този ПИК, а това също е безплатно. Сега всеки с този специален код може да провери онлайн върху каква сума са осигурени от работодателите си, да получат информация за пенсионния фонд, в който се осигуряват, както и да види с какъв трудов договор работи за дадената фирма, където е. С ПИК улеснявате себе си и спестявате чакането по опашки, чрез него може да поискате документ, като например удостоверение за липса на задължения към държавата, които често се вадят.

За сега този код не е много популярен у нас и едва 200 000 персонални кодове са били изкарвани на граждани, като всеки ден средно 500 души получават своя код. Но тази услуга става все по-популярна напоследък и много хора отделят малко време да се сдобият с този ПИК.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273