Котли за отопление на дома с пелети за огрев

Котли за отопление на дома с пелети за огрев

1483
0
СПОДЕЛИ

Съществуват ли алтернативни методи за отопление на жилището, които могат да бъдат конкурентноспособни на стандартното оборудване, работещо вече традиционно на газ и електричество. Това е въпрос особено важен за собствениците на жилища, които се намират далече от електро- и газоснабвявания.

Котлите за отопление на дома с пелети за огрев са икономичен и ефективен вид оборудване за отопление на промишлени и частни помещения.

Тяхната конструкция позволява ефективно отопление на помещение с най-малко разходи.

Пелетите са обикновени дървени стърготини, които се смилат и пресоват в гранули.

При производството им не се използват никакви химически обработки, затова тяхното горене е напълно безопасно. Повечето съвременни котли работещи на твърдо гориво за по-голяма ефективност получават енергия не само от изгарянето на суровината в пещта.

Пелетите за горене са сравнително нов вид гориво и в някои райони може да липсват.

При снабдяване с оборудване от този тип е добре да се запознаете с наличните фирми за производство на пелети и възможност за обслужване на котела.

Въпреки че котлите за отопление на пелети не могат да бъдат толкова евтини и ефективни като газовите инсталации, то на местата, където няма централно газоснабдяване, те нямат конкуренция.

В някои аспекти инсталацията на такова оборудване е за предпочитане даже и да има възможност за включване към газопровод. А именно:

– стойността за присъединяване към системата на газоснабдяване;
– ограниченията за ползвания газ;
– безопасност – при работа на котела, положенията които могат да бъдат потенциално опасни и да предизвикат пожар или взрив са сведени до минимум;
– цената – макар че гранулите са по-скъпи в сравнение с газа, има определена стабилност в цената им;
– удобство при ползване – за превоз и съхранение не са необходими каквито и да са специални условия. Остатъците от гранули лесно се смитат. При необходимост има възможност котела да се настрои в режим на пълна автоматизация. В такъв случай необходимост от обслужване на резервоара ще възникне не по-рано от 4 – 7 дни.
– универсалност – освен своето основно предназначение гранулите при нужда могат да се ползват като гориво в обикновена печка и камина;
– лесни за рециклиране – пепелта при горенето на гранулите е около 1 % от от общия изгорял обем суровина.

Отоплението с гранули е изгодно. За монтажа на инсталацията не се изисква специално разрешение. Трябва само да се потърси добър специалист за свързване на котела към системата и останалото оборудване.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273