Китайски магазин в Добрич крие 300 хиляди оборот от данъчните

Китайски магазин в Добрич крие 300 хиляди оборот от данъчните

Оборот от 300 хиляди лева скрили собствениците на магазин за китайски стоки в Добрич. Това нарушение установи след проверка агенцията за приходите. Собствениците хитрували, като давали касови бележки на клиентите от компютърна система с нефискален принтер.

668
0
СПОДЕЛИ

Оборот от 300 хиляди лева скрили собствениците на магазин за китайски стоки в Добрич. Това нарушение установи след проверка агенцията за приходите. Собствениците хитрували, като давали касови бележки на клиентите от компютърна система с нефискален принтер.

При дистанционно наблюдение на касовите апарати на търговски обекти, намиращи се в Добрич, служителите от НАП установили нереално ниски обороти на магазин за китайски стоки и това накарало данъчните да започнат проверка.

Така при проверката било установено, че масово продажбите не се отразяват на касовия апарат, който има връзка с дистанционно наблюдение на приходната агенция, пише “Монитор”. По предварителни данни на данъчните лицето е отразило оборот от 24 000 лева. Тези пари били декларирани за периода от 4 декември 2014 г. до 20 февруари на 2015 г.. След това от компютъра били снети данни, които показали, че от търговията са изкарани близо 300 000 лева.

След проверката на фирмата са съставени 7 акта за нарушаване на данъчните закони, а така също ще бъде извършена пълна инвентаризация и ревизия, за да бъде установен реалният оборот и начислен дължимият данък.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273