Какво още трябва да се знае за килимите

Какво още трябва да се знае за килимите

97
0
СПОДЕЛИ

Оригиналните килими с ръчна изработка се славят повече от столетие. Те се считат за изключителна украса на всеки интериор. Днес на пазара е представен огромен асортимент от различни покрития за под. Разбира се, че това е добре, но за много потребители, нямащи опит в тази работа, да се направи правилния избор е много трудно.

Например, често се питаме защо да се предпочитат изделията от вълна. За това има лесен отговор – много дълъг срок на ползване. Това е най-дълготрайното покритие, което през целия срок на ползване запазва своя изключителен външен вид. За направата им се използва качествена вълна от овце, кози или камили. Килимите са превъзходни, задържат топлината и са с отлични звукоизолационни характеристики. Поддържат и нормален микроклимат, като поемат част от влагата. Друго отличително качество на тези вълнени изделия е, че не създават статично електричество. Има и един недостатък при тях – възможно е да са причинители на алергия.

При избор на килими е необходимо да се акцентира на плътността – колкото е по-плътно изделието, толкова качеството е по-добро и рисунките се очертават много по-хубаво. Да се четат броя на влакната естествено е невъзможно. Най-лесно за плътността ще се ориентирате като при прегъване погледнете дали се вижда основата. При достатъчна плътност основата на изделието не се вижда. Що се отнася до самата рисунка, то тя трябва да е изработена еднакво – както на лицевата страна, така и на обратната. Освен това попитайте продавача с какви средства са обработени килимите. За качествените изделия е допустимо използването на препарати против молци. Във всички останали случаи на ползване на химически средства се влошава качеството им. Съответно и цената им на тези изделия ще бъде по-ниска.

Необходимо е още да се обърне внимание на правилния избор на размер, форма и цвят. От това ще зависи красотата на създадения интериор в помещението. Ако успеете да направите правилен избор на вълнени килими, вие ще постигнете меко подово покритие, отлично задържане на топлината, трайност, дълъг период на ползване, безопасност, екологично чисто покритие, поддържане на оптимален микроклимат в стаята.

Ако сте решили да се сдобиете с вълнен килим, то трябва да сте готови за честото почистване и подходящи грижи. При отговорно отношение ще се радвате дълги години на красиво изделие, запазило първоначалния си вид.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273