Земеделските производители в наводнените райони ще могат да получат компенсации

Земеделските производители в наводнените райони ще могат да получат компенсации

Земеделските стопани ще могат да получат компенсации за наводнените си земеделски земи

494
0
СПОДЕЛИ

Земеделски производители ще бъдат компенсирани за пропаднали площи, това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на участието си на третата национална среща на земеделските производители, която се състоя в курортен к – с „Слънчев бряг”.

„Служители от общинските служби по земеделие ще посетят засегнатите райони и ще бъдат съставени констативни протоколи за нанесените от наводнението щети на земеделските площи. След което е необходимо земеделските стопани да заявят желанието си обезщетение по държавната помощ”, заяви Танева.

Министър Десислава Танева обаче уточни, че обезщетението се отнася единствено до напълно пропаднали земеделски площи.

Компенсациите за незастраховани земеделски площи ще е до 50% . По нея могат да кандидатстват всички, които са регистрирани като земеделски производители. Компенсацията ще се отпуска на фермерите, които имат издаден протокол за напълно пропаднали площи.

Заявленията ще се подават в областните дирекции „Земеделие” по постоянен адрес или по адрес на управление на юридическите лица.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273