ЕРП-тата ще бъдат привиквани в парламента заради двойни сметки за ток, които...

ЕРП-тата ще бъдат привиквани в парламента заради двойни сметки за ток, които получиха потребителите

458
0
СПОДЕЛИ

делян добрев“Още в началото на месец декември предупредихме и трите електроразпределителни дружества, че те трябва да спазват законодателството.”, каза в Хасково депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика Делян Добрев.

Част от гражданите, основно в района на „Енерго Про”, се оплакаха, че са получили две сметки за ток с една и съща дата на плащане и това предизвика коментарът и ответно действие на парламента и Добрев. В изявлението си той каза още:

„Разделяне на две фактури с отчитане на по 20 дни и с един и същ краен срок за плащане отново прилича на ситуацията да платиш две сметки наведнъж. Като председател на Комисията по енергетика в Народното събрание съм свикал извънредна комисия по енергетика, на която ще извикаме ЕРП-тата и ще искаме да ни предоставят конкретни данни за всички такива случаи. Имаме информация, че за района на Варна са около 67 хиляди абонати от общо 1 милион”, заяви Добрев.

По думите му, управляващите ще бъдат безкомпромисни в това отношение и няма да позволят да се повтарят ситуации, които са добре познати на всички.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273