,,Алибаба” обмисля над 100 милиона инвестиция в България

,,Алибаба” обмисля над 100 милиона инвестиция в България

Вижте към кой град точно са се насочили собствениците

1664
0
СПОДЕЛИ

Фирма, оперираща една от най-големите платформи за онлайн търговия в Китай ,,Алибаба”, е започнала да проучва възможността за изграждане на логистична база край Бургас. Предвижда се тя да е нещо като разпределителен център за стоките, купени от европейците.

,,Три часа водихме разговори с китайците, инвестицията е солидна – от 100 млн. евро нагоре, каза той. – Над 28 са запитванията за инвестиране в България, стойността на проектите, които евентуално ще се реализират, е 1,7 млрд. лв”, това заяви Стамен Янев – шеф на Българската агенция за инвестиции.

По последна информация, интересът продължава да бъде насочен към автомобилостроенето, машиностроенето и ауотсорсинга.

,,Помагаме с информация и за проекти в селското стопанство, въпреки че те са към министерството на земеделието. Проектите са за изграждане по нови технологии на големи оранжерии, които да използват отпадна топлина. Те са в близост до тецове, минерални води, около ,,Лукойл”, казва още той.

На този етап е сигурно, че има 14 нови преписки за сертифициране на проекти с клас “А”, “Б” и приоритетни инвестиции, които са за 400 млн. лв. и след реализирането им ще се отворят допълнително 3000 нови работни места.

,Магна пауъртрейн” – Пловдив, собственост на един от водещите в света доставчици на елементи за световната индустрия, разширява своето присъствие в България. Тя притежава 305 производствени предприятия и 88 развойни и търговски центъра в 27 държави. Друг инвеститор е немската компания Osram, която строи завод за осветителни системи в Пловдив.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273